A Quimica dos Aromas e Sabores da Weissbier

21 Dezembro, 2017

 

Weissbier Flavor Chemistry

No artigo abaixo da Homebrewers Association ficamos a saber um pouco mais sobre a quimica envolvida nos aromas e sabores da cerveja de trigo tradicional alemã, a Weissbier.

Arguably, the most interesting bit of chemistry relevant to brewing a wheat beer involves the transformation of ferulic acid into 4-vinyl guaiacol—the clove-like phenolic compound in wheat beers. (The chemistry related to ester formation, including the banana-like ester iso-amyl acetate, is the same as in “regular” ales.) A brief look at 4-vinyl guaiacol production, and the structures of a variety of related molecules, is interesting and may be helpful to brewers looking to track the sources of off flavors when they appear.



Ao usar o nosso website, concorda com a utilização de cookies. mais informação

As configurações de cookies deste website estão definidas para permitir "cookies", de forma a providenciar a melhor experiência de navegação. Se continua a utilizar este website sem mudar as suas configurações de "cookies", ou carregar no botão "Aceitar" abaixo, você concorda com o uso de "cookies".

Close