Andechs Doppelbock Dunkel

3 Agosto, 2015
7.6

O que diz o cervejeiro

 

When the evening passes into dusk and the day draws to a close, time goes a little slower. Just the right time for a glass of Andechser Doppelbock Dunkel. Andechser Doppelbock Dunkel – mouthcoating, velvety, strong This world famous bock from Bavaria’s Holy Mountain is not meant to be rushed, but savoured slowly. As solid as a rock, Andechser Doppelbock Dunkel presides over the evening meal with a colour reminiscent of dark copper with nuances of fiery red. Its clear gleaming look harmonises with its firm, fine pored head. Also the aroma delights the connoisseur: soft roasted accents and a nuance of dried fruit carrying a vein of caramel. This Doppelbock Dunkel from Bavaria’s Holy Mountain presents a pleasant effervescence. And then there’s the unmistakable flavour: mouthcoating and velvety, strong and yet pleasantly malty – a powerful, robust body. At the same time, it develops an easily recognisable sweetness, embraced in roasted cocoa and a light, bitter hoppiness. Concluding with a powerful punch, this Doppelbock departs with a lingering aftertaste of quality plain chocolate. A strong Doppelbock that embodies the centuries old Benedictine brewing tradition, sip by delicious sip (original extract: 18.5%, abv: over 7.1%).

Características

 

Estilo: Doppelbock (escura) (BJCP 2015: 9A)

Fabricante: Klosterbrauerei Andechs

País: Alemanha

Recipiente: garrafa 50 cl

% Alc./vol: 7.1%

Amargor:

Lote: desconhecido

Preço médio: 1,90 eur

O que pensou o nosso painel

 

Aroma: significante a malte com algumas notas caramelizadas e a produtos de Maillard (crosta de broa). Ligeiro segundo-plano vínico. Sem aromas a lúpulo discerníveis.

Aparência: corpo de cor rubi e translúcida. Espuma moderada, de cor bege, com boa retenção.

Sabor: muito agradável a malte com bastantes produtos da reacção de Maillard. Ligeira nota a caramelo. Amargor baixo com um final quase doce.

Palato: corpo médio a encorpado com carbonatação moderada. Ligeira sensação de calor do álcool.

Geral: um excelente exemplo do que deve ser uma Doppelbock, com bastante complexidade. Recomendada.

A Pontuação

Aroma
7
Aparência
8
Sabor
7
Paladar
8
Geral
8

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